marți, 12 decembrie 2017

ASOCIATIA AVIATORILOR BRASOVENI LA 30 DE ANI DE LA CONSTITUIRE



In 1987, atunci cand formarea unor asociatii, chiar cu scop cultural sau stiintific, era doar o utopie, un grup de entuziasti ai aviatiei din Brasov - aviatori, in majoritate veterani de razboi, specialisti din Intreprinderea de Constructii Aeronautice (ICA) Ghimbav si iubitori ai aviatiei - au format un grup de cercetare a istoriei Aviatiei Romane. 
Cand legislatia a permis, grupul s-a transformat in Asociatia  Aviatorilor Brasoveni, care, in anii urmatori, a devenit una dintre cele mai respectate organizatii ale aviatorilor din Romania.
In acest an, Asociatia Aviatorilor Brasoveni a ajuns la frumoasa varsta de 30 de ani, o perioada in care a avut o activitate deosebit de fructoasa, adunand un mare numar de oameni dintre cei mai respectabili din acest domeniu si aducand multe clarificari in domeniul istoriei aviatiei. 
Cu aceasta ocazie, Asociatia a editat un volum aniversar, o carte care face o dare de seama a activitatii din aceste trei decenii. De asemenea, sunt reproduse si doua dintre rezultatele cercetarilor membrilor grupului.
Cartea este redactata de catre dl. inginer Traian Tomescu, vicepresedintele Asociatiei Aviatorilor Brasoveni, desigur, cu sprijinul tuturor colegilor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu